tisdag 15 juli 2014

Träning och sånt.

Jag har sedan en och en halv vecka börjat springa, det är nämligen det enda som hjälper när jag får jätteont i ryggen (vilket jag har varje dag). Det blir en springtur de flesta dagar. Även om jag har så ont att jag lipar innan jag ger mig iväg så är jag helt smärtfri när jag kommer tillbaka. Saker jag får ont av: köra bil, sitta på en stol, sitta i soffan, ligga ner, stå för länge (typ stå i kö). Det som gör ont är axlar, skuldror, nacke och så strålar det ut i armarna. Kan tex göra jätteont i armbågen eller handleden men det kommer från ryggen. Om vi ska se på någon tv-serie här hemma har jag svinont i ryggen innan vi ens sett klart ett avsnitt. Det är rätt rejält handikappande. Mina armar somnar rätt ofta och jag måste sova på sidan med kuddar uppbullade under den översta armen. Värktabletter funkar dåligt; om jag tar två alvedon och en ipren kan det hjälpa hyfsat. Vill inte gnälla, det är bara så ni förstår hur fantastiskt det är att det räcker med att gå ut och springa en runda så är smärtan helt borta sen! Det gör ju liksom att jag kan härda ut med tex en middag hos någon, för jag vet när jag sitter där att även om jag har skitont nu kommer det gå över sen när jag kommit hem och sprungit. Amazing.

Utöver springandet kör jag även endel träningspass via XHIT som jag ju skrivit om förut. Så fantastiskt bra! Kan verkligen rekommendera det. Har dammat av min gamla yoga-matta och kör pass nästan varje kväll. Mest core-övningar eftersom det är sjukt bra för ryggen att träna upp mage och rygg men även endel ben. Ska köpa hantlar med så jag kan köra armar och överdelen av ryggen, nu blir det mest nedre ryggmusklerna. Det gör ju ingenting om jag blir mer vältränad och får lite tajtare kropp på köpet, även om det inte är det som är huvudsaken, haha. Jag tror det är jättebra att variera ridningen med annan träning. Egentligen har jag aldrig varit något större fan av att springa men nu har jag ju fått motivation med det iom ryggen och jag känner redan att jag fått bättre kondis. Har blivit en grej att åka till stallet, ta in Kamelia och sen springa en runda innan ridpasset medan hon står där och chillar i boxen så länge.

Nu ska jag och hundarna gosa ner oss i sängen och sova. Imorgon ska jag till Tidaholm, Falköping och Skara för jobb i ett gäng butiker, torsdag har jag en megalång dag men fredag och lördag är det rätt korta dagar så det är skönt.

En bild från en ridtur med Fia för ett par veckor sedan, Kamelia var inte på humör för att vara med på kort som ni kan se på hennes sura min - jag däremot ser ut som jag vunnit högsta vinsten, haha. ;)


1 kommentar:

  1. länkat min blogg, bilder o sånt på honom om de är ni som ägt honom :)

    SvaraRadera