måndag 11 mars 2013

Tips: Hemmagjord ansiktsmask.

Okej, jag har ju blivit Pinterest-beroende, jag sitter flera gånger om dagen och scrollar igenom DIY and Crafts (DIY står för Do It Yourself), sjukt många tips på saker man kan göra själv. Sånadär smarta grejor som man borde kommit på själv som vad man kan använda tomma toarullar till eller hur man kan organisera sin klädkammare för att undvika kaos. Har man barn finns det ca en miljard tips på allt möjligt.

Men till saken: Jag såg ett tips på en ansiktsmask som ska vara jättebra för allt möjligt. Min hy ballar ur så fort jag blir pyttelite stressad vilket jag ju är för det mesta så ni kan ju tänka er. Ansiktsmasken innehåller tre ingredienser; honung, muskot och kanel. Honung visste jag faktiskt redan att det är bra för hyn, och har testat förr med bra resultat, men muskot och kanel var nyheter för mig. Honung och muskot har i alla fall anti-inflammatoriska egenskaper, de lugnar acne-ärr och förebygger infektioner. Muskot och kanel fungerar även exfolierande när du sköljer av masken.

Ta en matsked honung, och blanda med en tesked muskot och en tesked kanel. Rör ihop. Sedan smetar du helt enkelt på det i nyllet och låter sitta i 30 min. Skölj av med varmt vatten, och skrubba försiktigt med fingrarna under tiden du sköljer för att få dendär exfolierande effekten.

Jag har den i ansiktet just nu så jag vet faktiskt inte hur bra den är än, jag får uppdatera er igen längre fram och meddela resultatet. :)

2 kommentarer:

  1. SV: Jag jobbar på det :) Hoppas på att få klart minst ett denna veckan!

    SvaraRadera
  2. Hej
    undrar om den hjläper acne ärr och hur långt tid tar det för att se ett bra resultat

    SvaraRadera