tisdag 26 november 2013

Dagens planer...

...blev helt omkullkastade då Rambo plötsligt fick ont i sin rygg. Han blev väldigt rastlös, vankade av och an, gick in och gömde sig under skrivbordet och flåsade så vi ringde veterinärstationen och fick komma in akut. Det verkar som han har fått ett nytt diskbråck längre bak i ryggen, fast mindre än förra gången. Sist blev han ju lam i bakdelen och kunde inte kissa, han har inga såna symptom nu, bara smärtan. Vi fick smärtstillande utskrivet och nu ska han vila i 3-4 veckor (vi kommer låta honom vila i 4 veckor, bättre för länge än för kort tid!). Vila innebär: bara gå ut för att göra behov alltså inga promenader, inte hoppa upp/ner ur soffan, inte gå i trappor, inte leka. De smärtstillande gör att han blir trött och dåsig, så det känns ju skönt i alla fall, då blir det lite lättare att hålla honom stilla.

Jonas har monterat av benen på vår säng, så nu står sängbottnen direkt på golvet. Rambo sover nämligen i vår säng, och nu kan han ta sig i och ur utan att behöva hoppa. :) Det blev rätt mysigt, känns lite som när man var liten och sov över hos en kompis på en madrass direkt på golvet, haha.

För att undvika att Selma busar igång Rambo kommer jag gå upp tidigare och börja dagen med en långpromenad med henne varje dag, så är hon trött sen. Det gynnar henne också, eftersom hon behöver gå ner lite i vikt. Hon vägdes igår, och hade gått upp ett halvkilo trots att vi försökt banta henne, så nu blir det hard work!

Såhär trötta var vovvarna när vi kommit hem från veterinären idag.
Förresten så la min bil av helt tre gånger på vägen hem från veterinären. Den bara dog, mitt på vägen! Börjar nog verkligen bli dags för verkstad nu, alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar